Vraag je je wel eens af wat zijn backlinks en wat doen backlinks? Goede vragen, backlinks zijn eigenlijk zoals de naam al zegt linkjes die vanaf een andere website naar jouw eigen website verwijzen. Stel dat jij op je website naar een ander verwijst, dan maak jij voor hen een backlink. We leggen je in dit artikel meer uit over waarom backlinks je website helpen, waar dat jij goede en relevante websites kunt vinden voor backlinks en wat de invloed is van backlinks op de concurrentie. Je leert ook hoe je zelf een goede backlink kunt maken. 

Backlinks helpen websites

Dan is er nog een vraag want hoe kunnen backlinks je website helpen? Dit heeft te maken met Google, want de zoekmachine vindt het belangrijk dat er naar elkaar wordt gelinkt. Daarbij geldt dan hoe meer relevante backlinks er zijn, hoe beter dat Google je website weer gaat beoordelen. Het gevolg is dan dat Google je hoger gaat plaatsen in de zoekmachine en dan ben jij dus nog beter vindbaar met je website, wat jij als doel voor ogen hebt als ondernemer!

Goede en relevante plaatsen voor backlinks

Er zijn een aantal websites waardoor je website een goede beoordeling kan krijgen in de zoekmachine resultaten. Het gaat dan over website die veel autoriteit hebben zoals van de overheid of websites van instanties welke weer veen autoriteit hebben. Het gaat dus bijvoorbeeld over een website die al langere tijd bestaat, websites van onderwijsinstanties of een website van een groot magazine of juist een blog.

Backlinks en concurrentie

Wist je dat het mogelijk is om na te gaan hoeveel backlinks je concurrenten hebben? Of wil je weten op welke websites de concurrentie benoemd wordt? Daar kun jij achter komen en dat kan door bijvoorbeeld de website Ranks. Door een paar stappen te doorlopen kun jij nagaan welke backlinks je concurrent heeft en daar kun jij dan ook weer op inspelen als je deze concurrent wil verslaan met de positie in Google bijvoorbeeld. Een andere website waar je dit kunt doen is via BacklinkWatch.

Zelf een goede backlink maken

Het is goed om na te gaan hoe dat jij zelf een goede backlink kunt maken. Dit leggen we stapsgewijs aan je uit en als je deze stappen doorloopt kun jij zelf backlinks maken:

  • Het eerste wat je gaat doen is de link kopiëren van de site waar dat je naar toe wilt linken.
  • Je moet dan een paar woorden selecteren welke relevant zijn en daar kun jij dan een link van maken.
  • Je klikt dan eerst op de rechtermuisknop en dan kies je de optie link toevoegen of hyperlink.
  • Je plakt hierin dan de gekopieerde link en dit sla je dan op.

Je kunt op je eigen website ook backlinks maken naar artikelen onderling bijvoorbeeld, ook dit helpt mee om een goed backlinkprofiel te maken. Maar je moet ook via andere sites linkjes krijgen naar jouw website toe, zodat de score in Google alsmaar beter gaat worden.   

Uitbesteden van backlinks

Als ondernemer heb je het vaak erg druk maar toch wil jij bijblijven als het gaat over de concurrentie aangaan met anderen. Je moet daarom backlinks maken en ook blijven maken. Dit is iets wat een langdurig proces is en daarom kun je dat ook uit handen geven. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres, wij kunnen dat namelijk volledig van je overnemen en dan houden wij je op de hoogte van wat wij voor je doen en wat de resultaten zijn. Voorafgaand worden alle mogelijkheden en kosten besproken en van daaruit kunnen we alles voor jou regelen. Als er vragen zijn, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.